Zašto detoksikacija

Zašto detoksikacija?

Detoksikacija soli teških metala i toksina danas je ključ očuvanja zdravlja za sve

Zašto detoksikacija soli teških metala i toksina

Praktično od rođenja naš organizam izložen je solima teških metala. Kako se akumuliraju u telu tako je i veća šteta koju čine svakom organu.  Organizam postepeno slabi. Istraživanja su pokazala da preko pupčane vrpce majke na svoje bebe prenose toksine.

Od majki na bebe bilo je preneseno oko 287 vrsta toksina, uključujući i živu.

Između 2003. i 2011. godine, broj prijavljenih slučajeva hiperaktivnog poremećaja deficita pažnje (ADHD) porastao je za 43 posto, izvestio je Centar za kontrolu bolesti. Nacionalni institut za mentalno zdravlje (NIMH) procenjuje da je 2 miliona američke dece pogođeno ADHD-om, što uključuje simptome poput hiperaktivnosti, nepažnje i impulzivnosti.

Toksični teški metali praktično su posvuda, a prisutni su u stvarima s kojima se svakodnevno susrećemo poput aluminijskih konzervi i aluminijske folije, baterije, metalnih posuđa, stare boje pa čak i hrane koju jedemo.

Na primer, pesticidi i herbicidi (koje je teško potpuno izbeći čak i na strogoj organskoj prehrani) su čest izvor teških metala. Kao rezultat toga, većina nas nosi teške metale koji su s nama gotovo celi život i koji su duboko ušli u naše telo. Nažalost, to su ti ” stari ” metali, oni koji se dugo kriju u našem sistemu, najveća prjetnja. Doslovno truju naše telo i mogu nauditi gotovo svakom sistemu i organu uključujući naš mozak, jetru, probavni sistem i druge delove našeg nervnog sistema. Toksični teški metali nose veliki teret na našem imunološkom sistemu, ostavljajući nas ranjivim na razne bolesti.

Da saznate više informacija o zeolitu i korišćenju klikni na link OVDE i popunite kontakt formu.

.

Alzheimerova bolest i teški metali

Pogledajte video o istraživanjima povezanosti alzheimerove bolesti i koncentracije teških metala u tijelu. Da li toksične razine teških metala doprinose progresiji bolesti.
Pogledajte i studiju: ” Circulatory Levels of Toxic Metals (Aluminum, Cadmium, Mercury, Lead) in Patients With Alzheimer’s Disease: A Quantitative Meta-Analysis and Systematic Review”https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29439342/

Autizam i teški metali

Izveštaj Nacionalnog instituta za zdravlje kaže da su istraživači proučavali dečje zube dece s autizmom i pronašli viši nivo metala u njima. Ti nalazi dovode do mogućnosti da iako autizam verojatno počinje u maternici, ono što je mama izložena u trudnoći može povećati detetov rizik. Istraživači su proučavali dečje zube da bi videli što je u njima i usporedili.

Dečji zubi dece s autizmom imali su više toksičnog olova i manje neophodnih hranjivih sastojaka potrebnih za dobro zdravlje, poput cinka i mangana, u usporedbi s zubima dece bez autizma.

Kako pesticidi izazivaju oboljenje ADHD kod dece?

Studiju je vodila Maryse Bouchard u saradnji sa znanstvenicima Sveučilišta Montreal i Sveučilišta Harvard.


Do rezultata su došli analizirajući razine pesticida u uzorcima urina 1139 dece u dobi od 8-15 godina.

Baveći se uzorcima koji su sadržavali najveći nivo dialkil fosfata, inače naprednih organofosfatnih pesticida, utvrdili su da su imali najširi opseg ADHD. Uz to, skoro 95% dece imalo je najmanje jedan nusprodukt pesticida pronađenih u njihovom urinu.


Prema američkoj National Academy of Sciences, djeca su najverovatnije akumulirala pesticide u svoj organizam kroz konzumacijom voća i povrća, tretiranog pesticidima tokom uzgoja.

Kontakt mob.: +381 63 342 380 (viber)
email: zdravljeonlineshop@gmail.com  Informacije na ovoj stranici isključivo su informativne prirode i nisu zamena za lečenje ili dijagnozu.